ACTIVITEIT NVP ESG-ontbijt: Human rights en de Nederlandse private equity markt

28 MEI 2019 Aanvang 08:30 - 10:00
Locatie De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 Amsterdam
Gratis
De ESG-commissie van de NVP komt met een nieuw initiatief om kennis over ESG-onderwerpen te delen en samen tot nieuwe inzichten te komen op het gebied van responsible investments. Deze kennissessies organiseren we in de vorm van een ontbijt.

Het thema Human Rights roept beelden op van uitbuiting en kinderarbeid in verre landen, iets dat niet direct relevant lijkt voor Nederlandse private equity huizen. Maar Human Rights draait om zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van duurzaamheid voor schuldfinanciering van banken, regionale overheidsinitiatieven als de Modern Slavery Act in het Verenigd Koninkrijk en de toenemende vraag naar ESG rapportering vanuit Limited Partners. Dit maakt Human Rights een steeds belangrijker thema voor Nederlandse private equity spelers.

Martijn Scheltema* neemt je tijdens de eerste interactieve NVP ESG-ontbijtsessie mee in de wereld van Human Rights. Zo gaat hij in op hoe je Human Rights in de context van de Nederlandse private equity markt plaatst en zal hij praktische voorbeelden, tips & tricks bespreken.

Voor wie:
Deze ontbijtsessie is bedoeld voor leden en geassocieerde leden van de NVP. Voor een goede interactie tijdens de sessies streven we naar maximaal 25 deelnemers. De NVP streeft naar (en zal selecteren op) een goede balans van leden en geassocieerde leden.

Datum: 28 mei 2019 | 08.30 - 10.00 uur
Locatie: De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 Amsterdam
Kosten: Gratis toegang (inclusief ontbijt)

*Martijn Scheltema, advocaat bij Pels Rijcken en professor aan de Erasmus Universiteit, houdt zich bezig met business human rights, klimaat en Sustainable Development Goals. Hij adviseert zowel overheden als bedrijven over de juridische aspecten, bijvoorbeeld in verband met relevante wetgeving, aanbestedingen, meer effectieve contractuele systemen en in transacties. Daarnaast adviseert Martijn over de effectiviteit van (internationale) zelfen co-reguleringssystemen die hier alomtegenwoordig zijn. Een bijzonder aspect van deze business-humanrights-praktijk betreft mensenrechten en artificial intelligence. Ten slotte is Martijn betrokken ben bij de IMVO convenanten waaronder als voorzitter van de bindende geschillencommissie van het kledingconvenant.