OPLEIDING HERSTRUCTURERING

16 APRIL 2020 Aanvang
Locatie Rosarium, Amstelpark 1, Europaboulevard 1083 HZ Amsterdam
Kosten € 595,-

Gezien de huidige omstandigheden onderzoeken wij de mogelijkheden de cursus Herstrucutering (of een deel daar van) te verplaatsen of mogelijk anders in te richten. We houden je hiervan op de hoogte!


In samenwerking met NautaDutilh organiseren wij dit voorjaar een nieuwe cursus herstructureringen voor ervaren investment professionals, werkzaam in de private equity sector.

In drie middagen behandelen vijf herstructureringsexperts de financiële, bedrijfsmatige en juridische aspecten van een herstructurering. De cursus is vooral praktisch van aard. We volgen Oldskool B.V., een onderneming die om uiteenlopende redenen steeds verder in zwaar weer belandt. Alle uitdagingen, bedreigingen, kansen en mogelijke oplossingen in het kader van een herstructurering worden belicht.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor investment professionals die op senior niveau werkzaam zijn in de private equity sector en/of + - 5 jaar werkervaring in de sector hebben. Deze cursus is niet bestemd voor adviseurs zoals medewerkers van advocatenkantoren en belastingadviseurs.

Data & Locaties
  • Module 1 "Getting organised"; donderdag 16 april 2020 - 13.30 - 17.00; Rosarium, Amstelpark 1, Europaboulevard 1083 HZ Amsterdam
  • Module 2 "Private workout"; donderdag 14 mei 2020 - 13.30 - 17.00; Rosarium, Amstelpark 1, Europaboulevard 1083 HZ Amsterdam
  • Module 3 "Restructuring and/or recovery"; dinsdag 11 juni 2020 - 12.30 - 17.00; NautaDutilh, Beethovenstraat 400 1082 PR Amsterdam (incl. lunch en afsluitende borrel)

Docenten
Gaike Dalenoord (Private Equity Corporate/M&A), partner NautaDutilh
Marc Orval (Financial Restructuring), partner NautaDutilh
Teun Struycken (Financial Restructuring), partner NautaDutilh
Barbara Rumora-Scheltema (Restructuring, Insolvency & Enforcement), partner NautaDutilh
Robert van Galen (Restructuring, Insolvency & Enforcement), partner NautaDutilh

Daarnaast leveren enkele gastsprekers met diverse achtergronden een bijdrage vanuit hun eigen discipline.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 595,-

Module inhoud
In module 1 ('Getting organised') wordt stilgestaan bij het herkennen van de eerste signalen van een mogelijke crisis (de zogenoemde "early warnings"). Daarnaast komt aan de orde welke opties management heeft om zelf het tij te keren en met welke belanghebbenden management mogelijk te maken krijgt.

In module 2 ('Private workout') wordt gekeken naar een herstructurering waaraan de belanghebbenden meewerken. In deze module wordt uitgebreid aandacht besteed aan de rol van de financiers van de onderneming en hoe met hen kan worden onderhandeld.

In module 3 ('Restructuring and/or recovery') wordt tenslotte besproken in welke gevallen een gang naar de rechter uitkomst kan bieden in een herstructurering. Onderwerpen als het dwangakkoord (waaronder het Wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord; de 'WHOA), een "prepack" en herstructurering door de uitwinning van pandrechten komen aan bod. Ook staan we stil bij surseance en faillissement en de rol van de bewindvoerder/curator daarin.

In de opleiding komen uiteraard ook de risico's/aansprakelijkheden voor bestuurders en aandeelhouders aan de orde en wordt aandacht besteed aan de vraag waar men aan moet denken bij het kopen van een onderneming uit faillissement.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Dorien Smith via opleidingen@nvp.nl