ACTIVITEIT Workshop: Update 2019 Audit-, Accounting en IPEV-richtlijnen en ‘’haal het meest uit de jaarrekening(controle)’’

18 APRIL 2019 Aanvang 10:00
Locatie De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam
Gratis
Het thema 'rapportage', bijvoorbeeld naar de beleggers, toezichthouders en andere stakeholders, speelt een steeds prominentere rol voor private equity- en venture capital-fondsen. De NVP wil haar leden een forum bieden om hierover onderling van gedachten te wisselen. Om dit af te trappen organiseert de NVP i.s.m. ENDYMION op 18 april een inhoudelijke workshop over de bovengenoemde onderwerpen.

In het eerste deel willen we dieper ingaan op de verplichtingen èn mogelijkheden in het kader van de jaarrekening(controle). Onderwerpen die behandeld zullen worden houden verband met de verplichte rapportage- en controlestandaarden. Zo zal nader ingegaan worden op de eisen die gesteld worden en de mogelijkheden op het gebied van consolidatie (o.a. participatiemaatschappij vrijstelling), waardering participaties en wettelijke reserves. De ervaring leert namelijk dat er in de praktijk meer mogelijk is dan veel mensen denken. Daarnaast zijn er begin 2019 de bijgewerkte IPEV-waarderingsrichtlijnen gepubliceerd. De NVP stimuleert het gebruik van deze richtlijnen voor private equity- en venture capital-fondsen. Het tweede deel van de workshop zal gebruikt worden om in vogelvlucht door de nieuwe richtlijnen te gaan.

Het is de bedoeling in de toekomst vaker samen te komen over onderwerpen rondom rapportage. Wie al ideeën over onderwerpen wil aandragen of geïnteresseerd is kan zich nu al opgeven bij Felix Zwart en Paul Castricum.