OPLEIDING VC Legal (VOL, wachtlijst)

03 MAART 2020 Aanvang 09:00
Locatie De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam
Kosten € 349 / 399
Venture capital gaat over de financiering van innovatieve en potentieel zeer snel groeiende ondernemingen die op het moment van investeren nog cashflow negatief zijn. Deze eigenschappen vragen om een aparte benadering, anders dan bij een private equity of M&A transactie. Er is hoog risico. Banken spelen geen rol. Intellectuele eigendomsrechten zijn cruciaal. Net als de rol van de founders. Het verleden is beperkt. Garanties zijn weinig waard. Het is vaak alles of niets. De toekomst is mooi maar onzeker.

Venture capital investeerders verlangen bepaalde rechten rondom de thema’s economics en control. Daarnaast zijn heldere exit mechanismen cruciaal. Hetzelfde geldt voor mogelijkheden om de founders en key employees aan de onderneming te binden en financieel te motiveren om de onderneming tot een succes te maken.

De NVP organiseert in samenwerking met Benvalor een dagprogramma rondom juridische aspecten aangaande Venture Capital. Ook van Amstone en Rabo Frontier Ventures zal er een spreker langskomen.

Tijdens de cursus behandelen we alle belangrijke onderdelen van een venture capital termsheet, zoals milestones, liquidatiepreferenties, anti-verwateringsbedingen, governance-bepalingen etc. Aan de hand van voorbeeldclausules uit de praktijk gaan we in op wat gangbaar en gebruikelijk is. In de middag is er een uitgebreid interactief gedeelte waarbij je als cursist zelf een termsheet beoordeelt en hierover (met andere cursisten) onderhandelt.

De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen:
  • Financiële aspecten van venture capital transacties
  • Venture Capital deal terms (o.a. milestones, liquidatiepreferenties, anti-verwateringsbedingen, governance bepalingen, exit-mechanismen, etc.)
  • Convertible loans, SAFE, revenue based financing
  • Employee Incentive Plans, STAK structuren, SAR’s en opties

PROGRAMMA

VOOR

NVP leden, geassocieerden en niet NVP leden, zoals seedsfondsen en adviseurs

VEREISTE KENNIS
Enige kennis en praktijkervaring met investeringen in jonge bedrijven wordt verondersteld 

DATUM
Dinsdag 3 maart: 09:00 uur - 17:00 uur

KOSTEN
Leden en geassocieerden: €349,-
Niet-leden: €399,-