OPLEIDING Workshop AIFMD light regime

26 NOVEMBER 2019 Aanvang 09:30 - 12:30
Locatie Het Rosarium, Amstelpark 1, Europaboulevard, 1083 HZ Amsterdam
Gratis
 
De workshop is voor fondsbeheerders die binnen het AIFMD registratieregime opereren. 

Dit regime, dat voorziet in een uitzondering van de vergunningplicht en volledige toepassing van de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD) voor kleinere fondsbeheerders, wordt ook wel het AIFMD light regime genoemd. Dit is inmiddels een wat misleidende term: het regime is al lang niet meer zo ‘light’ als door fondsbeheerders vaak wordt gedacht. Denk hierbij aan informatieverplichtingen, prospectusregels, de Wwft en sanctiewet, het Essentiële informatiedocument en de Benchmark Verordening. Ook naleving van de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van het regime zelf gaat nog wel eens mis in de praktijk (berekening van de drempels, gebruik van leverage en type investeerders waaraan mag worden aangeboden). 

Tijdens de workshop zal Finnius de relevante verplichtingen van het AIFMD registratieregime behandelen en praktische handvatten bieden om hieraan te voldoen. Als er tijd over is zal Finnius nog kort stilstaan bij de verschillende opties voor fondsbeheerders wiens totale activa onder beheer richting de drempelwaardes gaan.

De AFM zal na dit eerste gedeelte stap voor stap door de door de Europese toezichthouder ESMA voorgeschreven vragenlijsten voor fondsmanagers gaan. Deelnemers kunnen van te voren vragen sturen naar meldingenaifmd@afm.nl met als onderwerp ''Vragen AIFMD-light workshop''.

Datum: dinsdag 26 november 09.30 uur - 12.30 uur. 
Aanmelding verplicht; via de NVP website.
Locatie: Rosarium, Amstelpark 1, Europaboulevard 1083 HZ Amsterdam 
Kosten: Geen
Toegankelijk voor: leden en geassocieerde leden van de NVP.
Minimum deelnemers: 15