NVP NIEUWS

Hieronder vindt u een overzicht van nieuwsberichten van activiteiten van de NVP en ontwikkelingen die van belang zijn voor de leden van de NVP.

Nieuws over leden, portefeuillebedrijven en marktontwikkelingen kunt u vinden op het ledenportal van de NVP: www.nvpportal.nl of via het kader rechts boven in beeld. Meer informatie over toegang op deze nieuwsservice via onze NVP Portal kunt u opvragen bij het secretariaat, of tel. 020 571 22 70.


23 / 03 / 2018 LAATST BEWERKT 20 / 11 / 19 13:01

Onderzoek Europese Commissie naar impact AIFMD

In voorbereiding op de evaluatie van AIFMD heeft de Europese Commissie besloten om KPMG een rapport te laten produceren naar de impact en werking van de huidige richtlijn. Voor onze sector is het essentieel dat private equity en venture capital adequaat vertegenwoordigd zijn in dit onderzoek. De NVP moedigt daarom aan dat zoveel mogelijk leden deelnemen aan de online vragenlijst
02 / 03 / 2018 LAATST BEWERKT 02 / 03 / 18 13:18

NVP Handreiking n.a.v. uitspraak Europees Hof van Justitie aangaande Nederlandse fiscale eenheid

Het Europees Hof van Justitie heeft op 22 februari 2018 bepaald dat de Nederlandse regels rondom fiscale eenheid in strijd zijn met de regels voor vrije vestiging in de EU. De Nederlandse regering heeft al aangekondigd om als reactie hierop voor de zomer met retroactieve (per 25 oktober 2017) herstelwetgeving te komen. Op de langere termijn is de regering voornemens een nieuw Nederlands concernregime op te tuigen.
01 / 03 / 2018 LAATST BEWERKT 20 / 11 / 19 11:11

Wijzigingen EuVECA vanaf 1 maart 2018

Wijzigingen in de Europese verordening die beheerders van venture capital-fondsen in staat stelt een Europees paspoort voor fondsenwerving aan te vragen, EuVECA, kent vanaf 1 maart 2018 een aantal wijzigingen. De NVP is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze wijzigingen en zien deze dan ook als een vooruitgang van het label.
08 / 12 / 2017 LAATST BEWERKT 12 / 12 / 17 14:25

Private equity legt een bodem onder koersen van kwetsbare beursfondsen

Wereldwijd ligt bij private-equitypartijen nu een slordige $950 mrd op de plank te wachten op een bestemming, rekende het toonaangevende databedrijf Preqin voor. Dat is aanzienlijk meer dan voorheen.
06 / 11 / 2017 LAATST BEWERKT 16 / 11 / 18 17:32

Egeria winnaar van NVP ESG Award 2017

Egeria is verkozen tot de winnaar van de NVP ESG Award 2017. In de finale tijdens het NVP Seminar in de Hermitage in Amsterdam ontving Barbara van der Geest-Glaser namens Egeria de prijs voor de participatiemaatschappij met het meest toonaangevende ESG-beleid. Van de negen inzendingen nomineerde de jury drie finalisten. De beide andere finalisten waren EQT en SET Ventures.
27 / 10 / 2017 LAATST BEWERKT 27 / 10 / 17 14:26

NVP ESG Award

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen zal dit jaar voor het eerst een NVP ESG Award uitreiken. De prijs zal gaan naar het lid met het meest toonaangevende ESG-beleid. De NVP ESG-commissie heeft de NVP ESG Award in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan het feit dat NVP-leden Environmental, Social en Governance onderwerpen hoog op hun agenda hebben staan, goede voorbeelden van ESG-integratie te delen en de verdere ontwikkeling van ESG-beleid te stimuleren. Het is de ambitie deze award jaarlijks uit te reiken.
13 / 10 / 2017 LAATST BEWERKT 13 / 10 / 17 12:24

Reactie NVP op regeerakkoord

De NVP denkt dat het regeerakkoord in z’n algemeenheid perspectief biedt voor de BV Nederland. Door een verlaging van de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting kiest het kabinet voor een land dat werken en ondernemen beloont. Dat is positief.
14 / 09 / 2017 LAATST BEWERKT 19 / 10 / 17 10:38

Inschrijving NVP ESG Award 2017 geopend

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen zal dit jaar voor het eerst een ESG Award uitreiken. De prijs zal gaan naar het lid met het meest toonaangevende ESG-beleid. De NVP ESG-commissie heeft de onderscheiding in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan het feit dat NVP-leden Environmental, Social en Governance onderwerpen hoog op hun agenda hebben staan, goede voorbeelden van ESG-integratie te delen en de verdere ontwikkeling van ESG-beleid te stimuleren. Het is de ambitie deze award jaarlijks uit te reiken.
31 / 08 / 2017 LAATST BEWERKT 31 / 08 / 17 14:39

Bedrijven met een participatiemaatschappij als aandeelhouder kunnen beter slecht weer doorstaan dan beursgenoteerde bedrijven

Een nieuwe wetenschappelijke studie naar resultaten van bedrijven met een participatiemaatschappij als aandeelhouder lijkt aan te tonen dat deze bedrijven beter slecht weer kunnen doorstaan dan beursgenoteerde bedrijven. Zie onderstaand nieuwsartikel en paper.
18 / 07 / 2017 LAATST BEWERKT 10 / 08 / 17 13:35

NVP roept nieuw kabinet op tot verbeteren investeringsklimaat

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) roept het nieuwe kabinet op werk te maken van het verbeteren van het investeringsklimaat in Nederland. In de brief die zij aan informateur Zalm heeft geschreven doet zij daarvoor een aantal concrete voorstellen. In de afgelopen periode is al veel verbeterd in de financiering voor startups door goed overheidsbeleid, bijvoorbeeld de SEED Capital-regeling en het Dutch Venture Initiative, maar het is nu zaak overgebleven specifieke knelpunten, bijvoorbeeld met betrekking tot de energietransitie, aan te pakken. Daarnaast identificeert de NVP een aantal ‘’quick wins’’ die het algemene investeringsklimaat in Nederland voor zowel private equity als venture capital kunnen verbeteren.
#
#

NVP (Geassocieerde) leden

  • Simmons & Simmons
  • SINCERIUS Transaction Services
  • Amstone Tax Lawyers
  • LSP
  • PricewaterhouseCoopers (PwC)
  • Delft Enterprises B.V.
  • Chestnut Corporate Finance
  • Parcom Capital Management B.V.
  • De Hoge Dennen
  • Brightlands Maastricht Health Campus