NVP NIEUWS

Hieronder vindt u een overzicht van nieuwsberichten van activiteiten van de NVP en ontwikkelingen die van belang zijn voor de leden van de NVP.

Nieuws over leden, portefeuillebedrijven en marktontwikkelingen kunt u vinden op het ledenportal van de NVP: www.nvpportal.nl of via het kader rechts boven in beeld. Meer informatie over toegang op deze nieuwsservice via onze NVP Portal kunt u opvragen bij het secretariaat, of tel. 020 571 22 70.


01 / 03 / 2017 LAATST BEWERKT 03 / 03 / 17 11:26

Het Financiële Verkiezingsdebat: scherpe discussies en nadruk op noodzaak private equity

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart organiseerde DFT met medewerking van de NVP op 28 februari Het Financiële Verkiezingsdebat. Het debat over de financiële thema’s die spelen bij de aankomende verkiezingen was live online te volgen. Deelnemers aan het debat, onder leiding van Martin Visser van DFT, waren John Kerstens (PvdA), Aukje de Vries (VVD), Wouter Koolmees (D66), Martin van Rooijen (50Plus), Renske Leijten (SP), Tom van der Lee (GroenLinks), Helma Lodders (VVD) en Pieter Omtzigt (CDA).
26 / 01 / 2017 LAATST BEWERKT 09 / 02 / 17 13:29

Annemarie Jorritsma biedt namens de NVP drie initiatieven aan het parlement aan

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), de branchevereniging van private equity en venture capital in Nederland, heeft vandaag haar geactualiseerde gedragscode, een informatiedocument voor ondernemingsraden en een concreet resultaat van het beleid meer te communiceren aangeboden aan Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
29 / 09 / 2016 LAATST BEWERKT 29 / 09 / 16 22:53

NVP partner van succesvolle tweede editie Amsterdam Capital Week

Afgelopen week vond de tweede editie van Amsterdam Capital Week plaats, een evenement waarbij startups van over de hele wereld naar Amsterdam zijn afgereisd om zich voor ruim 500 investeerders te presenteren. De NVP ondersteunde dit initiatief en heeft in verschillende rollen een actieve bijdrage geleverd aan de evenementen. Zo heeft de NVP een round table gemodereerd bij Capital on Stage en was het bureau verder aanwezig bij evenementen als Capital Tour XXL en Angel Island. Naast deelname aan verschillende evenementen heeft de NVP speciale data geleverd vanuit de sector over Amsterdam als city of capital.
18 / 07 / 2016 LAATST BEWERKT 18 / 07 / 16 15:58

Reactie NVP op wetsvoorstel renteaftrekbeperkingen

De NVP heeft gereageerd op de ontwerpwijzigingen van enkele renteaftrekbeperkingen. De voorstellen vloeien voort uit toezeggingen in de kabinetsreactie op de initiatiefnota van Tweede Kamerlid Nijboer met betrekking tot private equity.
22 / 06 / 2016 LAATST BEWERKT 22 / 06 / 16 14:41

Toelatingsregeling voor buitenlandse investeerders in Nederland vereenvoudigd

Nederland is een prettig land om in te wonen met onder meer goede voorzieningen op het gebied van onderwijs en medische zorg. Het heeft ook een gunstig vestigingsklimaat voor buitenlandse investeerders. Voor investeerders van buiten de EU die in Nederland willen verblijven, is er de mogelijkheid om een verblijfsvergunning te verkrijgen. Vanaf 1 juli 2016 worden de voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor buitenlandse investeerders eenvoudiger. De toets op toegevoegde waarde voor Nederland wordt globaler, de eerste verblijfsvergunning krijgt een geldigheidsduur van drie jaar en de accountantsverklaring vervalt.
20 / 05 / 2016 LAATST BEWERKT 20 / 05 / 16 14:37

PERSBERICHT: Financiële dienstverlening in een snel veranderende wereld

Trends als digitalisering, demografische ontwikkelingen en internationalisering hebben grote invloed op de financiële sector en vergen een verantwoorde transitie van de financiële dienstverlening. Vijf brancheorganisaties in de financiële sector komen daarom met suggesties, aandachtspunten en een 10 punten voor de financiële sector in een document getiteld “Verantwoord Vernieuwen”. Dit document vormt de aanzet voor de verdere discussie met stakeholders.


25 / 04 / 2016 LAATST BEWERKT 25 / 04 / 16 23:04

PERSBERICHT: Veel grote investeringen in Nederlandse bedrijven in 2015

ONDERNEMEND VERMOGEN: DE NEDERLANDSE PRIVATE EQUITY EN VENTURE CAPITALMARKT IN 2015


24 / 03 / 2016 LAATST BEWERKT 24 / 03 / 16 15:58

Kamer en kabinet vooral blij met private equity. Verslag notaoverleg.

Op 21 maart 2016 ging de Vaste commissie voor Financien in debat met Henk Nijboer over zijn initiatiefnota ‘Private Equity: einde aan de excessen’. De intiatiefnota oogstte weinig bijval, de kamer en minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) benadrukten de positieve kant en het belang van private equity.
In de aanloop naar het debat heeft de NVP kamerleden geïnformeerd over de sector en verschillende werkbezoeken georganiseerd.
29 / 02 / 2016 LAATST BEWERKT 01 / 03 / 16 10:59

Interview met Annemarie Jorritsma in Financial Investigator, "Goede communicatie verbetert beeldvorming van PE"

Er wordt momenteel een publiek debat gevoerd over private equity en venture capital, waarbij aan de ene kant de positieve rol van de sector, bijvoorbeeld in termen van werkgelegenheid, en aan de andere kant de negatieve rol, bijvoorbeeld het spreelwoordelijke sprinkhanengedrag, wordt benadrukt. De NVP, de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen, de brancheorganisatie die 90% van het private equity- en venture capital-vermogen onder beheer in Nederland vertegenwoordigt, komt met drie concrete maatregelen om de sector van private beleggingen beter te positioneren. Financial Investigator sprak met Annemarie Jorritsma, VVD-politica en voorzitter van de NVP.
26 / 02 / 2016 LAATST BEWERKT 01 / 03 / 16 10:58

Management Scope Special i.s.m. NVP ''De luiken kunnen verder open''

Al een aantal jaar brengt de NVP tegelijk met haar jaarlijkse seminar een speciale editie van Management Scope uit. De editie van afgelopen jaar is nu integraal online te bekijken. In deze special onder andere een interview met NVP-voorzitter Annemarie Jorritsma over waarom het belangrijk is om ook al private sector publiekelijk verantwoording af te leggen.
#
#

NVP (Geassocieerde) leden

  • Strong Root Capital
  • KPMG Transaction Services
  • BB Capital Investments
  • HEUSSEN Advocaten & Notarissen
  • Vistra Fund Services (Netherlands) B.V.
  • Kohlberg Kravis Roberts & Co Partners LLP (KKR)
  • Beek Capital
  • Meijburg & Co
  • Vendis Capital
  • Chestnut Corporate Finance