NVP NIEUWS

Hieronder vindt u een overzicht van nieuwsberichten van activiteiten van de NVP en ontwikkelingen die van belang zijn voor de leden van de NVP.

Nieuws over leden, portefeuillebedrijven en marktontwikkelingen kunt u vinden op het ledenportal van de NVP: www.nvpportal.nl of via het kader rechts boven in beeld. Meer informatie over toegang op deze nieuwsservice via onze NVP Portal kunt u opvragen bij het secretariaat, of tel. 020 571 22 70.


13 / 10 / 2017 LAATST BEWERKT 13 / 10 / 17 12:24

Reactie NVP op regeerakkoord

De NVP denkt dat het regeerakkoord in z’n algemeenheid perspectief biedt voor de BV Nederland. Door een verlaging van de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting kiest het kabinet voor een land dat werken en ondernemen beloont. Dat is positief.
14 / 09 / 2017 LAATST BEWERKT 19 / 10 / 17 10:38

Inschrijving NVP ESG Award 2017 geopend

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen zal dit jaar voor het eerst een ESG Award uitreiken. De prijs zal gaan naar het lid met het meest toonaangevende ESG-beleid. De NVP ESG-commissie heeft de onderscheiding in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan het feit dat NVP-leden Environmental, Social en Governance onderwerpen hoog op hun agenda hebben staan, goede voorbeelden van ESG-integratie te delen en de verdere ontwikkeling van ESG-beleid te stimuleren. Het is de ambitie deze award jaarlijks uit te reiken.
31 / 08 / 2017 LAATST BEWERKT 31 / 08 / 17 14:39

Bedrijven met een participatiemaatschappij als aandeelhouder kunnen beter slecht weer doorstaan dan beursgenoteerde bedrijven

Een nieuwe wetenschappelijke studie naar resultaten van bedrijven met een participatiemaatschappij als aandeelhouder lijkt aan te tonen dat deze bedrijven beter slecht weer kunnen doorstaan dan beursgenoteerde bedrijven. Zie onderstaand nieuwsartikel en paper.
18 / 07 / 2017 LAATST BEWERKT 10 / 08 / 17 13:35

NVP roept nieuw kabinet op tot verbeteren investeringsklimaat

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) roept het nieuwe kabinet op werk te maken van het verbeteren van het investeringsklimaat in Nederland. In de brief die zij aan informateur Zalm heeft geschreven doet zij daarvoor een aantal concrete voorstellen. In de afgelopen periode is al veel verbeterd in de financiering voor startups door goed overheidsbeleid, bijvoorbeeld de SEED Capital-regeling en het Dutch Venture Initiative, maar het is nu zaak overgebleven specifieke knelpunten, bijvoorbeeld met betrekking tot de energietransitie, aan te pakken. Daarnaast identificeert de NVP een aantal ‘’quick wins’’ die het algemene investeringsklimaat in Nederland voor zowel private equity als venture capital kunnen verbeteren.
11 / 07 / 2017 LAATST BEWERKT 08 / 08 / 17 11:35

Europees venture capital in de versnelling

Met bloeiende economieën, de ongekende opkomst van de technologische industrie en de ervaren fondsmanagers is nu hét moment om in Europees venture capital te investeren. Fondsenwerving steeg naar het hoogste niveau sinds 2007 dankzij Europa’s ecosysteem en getalenteerde ondernemers, en nieuwe EU-initiatieven staan klaar om de omvang van venture capital-fondsen te stimuleren grote private investeerders aan te trekken. Lees meer in het rapport ‘The Acceleration Point’ van Invest Europe over waarom dit hét moment is voor Europees venture capital.
26 / 04 / 2017 LAATST BEWERKT 04 / 05 / 17 10:12

Nederlandse bedrijven kiezen duidelijk voor private equity en venture capital

PERSBERICHT
13 / 04 / 2017 LAATST BEWERKT 14 / 03 / 18 15:11

Maatschappij en economie gebaat bij private equity

PERSBERICHT
01 / 03 / 2017 LAATST BEWERKT 03 / 03 / 17 11:26

Het Financiële Verkiezingsdebat: scherpe discussies en nadruk op noodzaak private equity

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart organiseerde DFT met medewerking van de NVP op 28 februari Het Financiële Verkiezingsdebat. Het debat over de financiële thema’s die spelen bij de aankomende verkiezingen was live online te volgen. Deelnemers aan het debat, onder leiding van Martin Visser van DFT, waren John Kerstens (PvdA), Aukje de Vries (VVD), Wouter Koolmees (D66), Martin van Rooijen (50Plus), Renske Leijten (SP), Tom van der Lee (GroenLinks), Helma Lodders (VVD) en Pieter Omtzigt (CDA).
26 / 01 / 2017 LAATST BEWERKT 09 / 02 / 17 13:29

Annemarie Jorritsma biedt namens de NVP drie initiatieven aan het parlement aan

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), de branchevereniging van private equity en venture capital in Nederland, heeft vandaag haar geactualiseerde gedragscode, een informatiedocument voor ondernemingsraden en een concreet resultaat van het beleid meer te communiceren aangeboden aan Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
29 / 09 / 2016 LAATST BEWERKT 29 / 09 / 16 22:53

NVP partner van succesvolle tweede editie Amsterdam Capital Week

Afgelopen week vond de tweede editie van Amsterdam Capital Week plaats, een evenement waarbij startups van over de hele wereld naar Amsterdam zijn afgereisd om zich voor ruim 500 investeerders te presenteren. De NVP ondersteunde dit initiatief en heeft in verschillende rollen een actieve bijdrage geleverd aan de evenementen. Zo heeft de NVP een round table gemodereerd bij Capital on Stage en was het bureau verder aanwezig bij evenementen als Capital Tour XXL en Angel Island. Naast deelname aan verschillende evenementen heeft de NVP speciale data geleverd vanuit de sector over Amsterdam als city of capital.
#
#

NVP (Geassocieerde) leden

  • Zeeuws Participatiefonds B.V.
  • TMF Netherlands B.V.
  • Avedon Capital Partners B.V.
  • Beek Capital
  • Health Innovations
  • DVAN Advocaten
  • Quadrum Capital
  • Atlas Fiscalisten N.V.
  • Custom Management
  • Oost NL