NVP NIEUWS

Hieronder vindt u een overzicht van nieuwsberichten van activiteiten van de NVP en ontwikkelingen die van belang zijn voor de leden van de NVP.

Nieuws over leden, portefeuillebedrijven en marktontwikkelingen kunt u vinden op het ledenportal van de NVP: www.nvpportal.nl of via het kader rechts boven in beeld. Meer informatie over toegang op deze nieuwsservice via onze NVP Portal kunt u opvragen bij het secretariaat, of tel. 020 571 22 70.


20 / 05 / 2016 LAATST BEWERKT 20 / 05 / 16 14:37

PERSBERICHT: Financiële dienstverlening in een snel veranderende wereld

Trends als digitalisering, demografische ontwikkelingen en internationalisering hebben grote invloed op de financiële sector en vergen een verantwoorde transitie van de financiële dienstverlening. Vijf brancheorganisaties in de financiële sector komen daarom met suggesties, aandachtspunten en een 10 punten voor de financiële sector in een document getiteld “Verantwoord Vernieuwen”. Dit document vormt de aanzet voor de verdere discussie met stakeholders.


25 / 04 / 2016 LAATST BEWERKT 25 / 04 / 16 23:04

PERSBERICHT: Veel grote investeringen in Nederlandse bedrijven in 2015

ONDERNEMEND VERMOGEN: DE NEDERLANDSE PRIVATE EQUITY EN VENTURE CAPITALMARKT IN 2015


24 / 03 / 2016 LAATST BEWERKT 24 / 03 / 16 15:58

Kamer en kabinet vooral blij met private equity. Verslag notaoverleg.

Op 21 maart 2016 ging de Vaste commissie voor Financien in debat met Henk Nijboer over zijn initiatiefnota ‘Private Equity: einde aan de excessen’. De intiatiefnota oogstte weinig bijval, de kamer en minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) benadrukten de positieve kant en het belang van private equity.
In de aanloop naar het debat heeft de NVP kamerleden geïnformeerd over de sector en verschillende werkbezoeken georganiseerd.
29 / 02 / 2016 LAATST BEWERKT 01 / 03 / 16 10:59

Interview met Annemarie Jorritsma in Financial Investigator, "Goede communicatie verbetert beeldvorming van PE"

Er wordt momenteel een publiek debat gevoerd over private equity en venture capital, waarbij aan de ene kant de positieve rol van de sector, bijvoorbeeld in termen van werkgelegenheid, en aan de andere kant de negatieve rol, bijvoorbeeld het spreelwoordelijke sprinkhanengedrag, wordt benadrukt. De NVP, de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen, de brancheorganisatie die 90% van het private equity- en venture capital-vermogen onder beheer in Nederland vertegenwoordigt, komt met drie concrete maatregelen om de sector van private beleggingen beter te positioneren. Financial Investigator sprak met Annemarie Jorritsma, VVD-politica en voorzitter van de NVP.
26 / 02 / 2016 LAATST BEWERKT 01 / 03 / 16 10:58

Management Scope Special i.s.m. NVP ''De luiken kunnen verder open''

Al een aantal jaar brengt de NVP tegelijk met haar jaarlijkse seminar een speciale editie van Management Scope uit. De editie van afgelopen jaar is nu integraal online te bekijken. In deze special onder andere een interview met NVP-voorzitter Annemarie Jorritsma over waarom het belangrijk is om ook al private sector publiekelijk verantwoording af te leggen.
21 / 12 / 2015 LAATST BEWERKT 21 / 12 / 15 19:01

Reactie NVP op de initiatiefnota van de heer Nijboer en de daarop gevolgde kabinetsreactie

De NVP heeft de initiatiefnota van Henk Nijboer en de kabinetsreactie daarop met interesse bestudeerd en geeft graag haar reactie op de voorstellen. Allereerst is de NVP blij te horen dat zowel de heer Nijboer als het kabinet het belang van private equity voor economie en maatschappij erkennen.
21 / 12 / 2015 LAATST BEWERKT 21 / 12 / 15 18:53

PERSBERICHT: Meer zelfregulering, meer transparantie en meer communicatie

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), branchevereniging van private equity en venture capital1 in Nederland, heeft besloten haar gedragscode te actualiseren, een document op te stellen voor ondernemingsraden die te maken krijgen met een participatiemaatschappij en samen met haar leden actiever naar buiten te treden om te vertellen wat private equity is, hoe het werkt en hoe het bijdraagt aan economie en maatschappij.
24 / 11 / 2015 LAATST BEWERKT 07 / 06 / 17 14:56

Invest Europe publiceert vernieuwde ''2015 Professional Standards Handbook and Investor Reporting Guidelines''

Invest Europe (voorheen EVCA), de branchevereniging voor private investeringen in Europa en zusterorganisatie van de NVP, heeft haar vernieuwe ''Professional Standards Handbook and Investor Reporting Guidelines'' gepubliceerd. Dit handboek en de richtlijnen worden onderschreven door de NVP zoals ook beschreven in de NVP-gedragscode en gelden daardoor voor alle leden van de NVP.


De ''Professional Standards Handbook and Investor Reporting Guidelines'' zijn opgesteld door zowel investeerders, beleggers als adviseurs in private equity, venture capital en infrastructuur.

Lees onderstaand het persbericht van Invest Europe naar aanleiding van de publicatie.

21 / 09 / 2015 LAATST BEWERKT 01 / 10 / 15 17:32

NVP in de Nationale Financieringswijzer: www.financieringswijzer.nl

Financiers, brancheorganisaties en overheid gaan samenwerken in de Nationale Financieringswijzer, zo kondigden zij vandaag aan tijdens de mkb-top over financiering te Den Haag. Tijdens de top, die in het teken stond van samenwerking en passende financiering, opende Minister Kamp van Economische Zaken denationalefinancieringswijzer.nl.
18 / 09 / 2015 LAATST BEWERKT 18 / 09 / 15 11:17

'Een miljoenennota met aandacht voor het investeringsklimaatâ

De NVP is positief over de miljoenennota die het kabinet deze week heeft gepresenteerd.
#
#

NVP (Geassocieerde) leden

  • Eversheds Sutherland (Netherlands) B.V.
  • KPMG Transaction Services
  • Clifford Chance
  • Hemingway Corporate Finance B.V.
  • Smile Invest
  • Teslin Capital Management BV
  • Custom Management
  • Houthoff
  • Aeternus B.V.
  • Meijburg & Co