NVP NIEUWS

Hieronder vindt u een overzicht van nieuwsberichten van activiteiten van de NVP en ontwikkelingen die van belang zijn voor de leden van de NVP.

Nieuws over leden, portefeuillebedrijven en marktontwikkelingen kunt u vinden op het ledenportal van de NVP: www.nvpportal.nl of via het kader rechts boven in beeld. Meer informatie over toegang op deze nieuwsservice via onze NVP Portal kunt u opvragen bij het secretariaat, of tel. 020 571 22 70.


10 / 12 / 2011 LAATST BEWERKT 21 / 12 / 11 13:30

Update Corporate Governance wijzigingen

Op 1 juli 2012 zal een aantal wijzigingen in de corporate governance plaatsvinden. Zo wordt o.a. de mogelijkheid van een One Tier Board ingevoerd en zal het aantal commissariaten per persoon beperkt worden. Dit kan ook relevant zijn voor participatiemaatschappijen. Van Doorne en de NVP hebben daarom een memo opgesteld.

In verband met de beperking van het aantal toezichthoudende functies is in het memo een aantal praktijkvragen opgenomen, die u wellicht helpen met het oordeel of u onder de regeling valt.


06 / 12 / 2011 LAATST BEWERKT 21 / 12 / 11 17:28

Mosa: de eerste in een reeks ESG best practices

Koninklijke Mosa (Egeria) produceert haar gehele collectie tegels duurzaam. In de afgelopen jaren zijn de fabrieken volledig herontworpen en vernieuwd. Met als ambitie de kringloop van haar producten en processen van wieg tot wieg (Cradle to Cradle) zo duurzaam mogelijk te maken. Resultaten zijn geboekt door langdurig onderzoek en investeringen in product-ontwikkeling, energiebesparing, beperking van emissies, een gesloten materialen- en waterkringloop in de gehele productie, maximale inzet van recycling, en verantwoord grondstoffengebruik. Het behaalde ISO 14001 certificaat en het Cradle to Cradle Zilver certificaat zijn hiervan het bewijs.
17 / 11 / 2011 LAATST BEWERKT 17 / 11 / 11 11:54

Waardecreatie meer dan hefboomtrucje

Participatiemaatschappijen wordt wel eens verweten dat de waardecreatie die zij bewerkstelligen na een overname voornamelijk gebaseerd is op kortetermijn denken en (excessief) gebruik van het hefboomeffect. Wetenschappelijk onderzoek laat nu zien dat belangrijke oorzaken van deze waardecreatie verbeteringen van het management en ondernemerschap zijn die er niet zouden zijn geweest zonder de invloed van de participatiemaatschappij.

03 / 11 / 2011 LAATST BEWERKT 17 / 11 / 11 11:56

Seminar ''Waardecreatie door Kennis en Kapitaal'' groot succes.

Op 1 november vond in de Hermitage in Amsterdam het jaarlijkse seminar van de NVP plaats. Het thema van dit jaar was ''Waardecreatie door Kennis en Kapitaal''. Met bijna 200 deelnemers kan met recht gesproken worden van een succes. 
01 / 11 / 2011 LAATST BEWERKT 17 / 11 / 11 11:56

Reactie NVP op consultatie implementatie AIFM richtlijn

De NVP heeft schriftelijk gereageerd aan de Minister van Financiën op voorstellen tot wijziging van de Wet op het financieel toezicht (Wft) in het kader van de implementatie van de ''Alternative Investment Fund Managers'' (AIFM) richtlijn.
14 / 10 / 2011 LAATST BEWERKT 14 / 10 / 11 11:03

Aantal commissariaten beperkt

De Eerste Kamer heeft onlangs ingestemd met de beperking van het aantal commissariaten voor commissarissen en bestuurders. Commissarissen mogen voortaan niet meer dan vijf commissariaten vervullen bij grote nv's, bv's en stichtingen die aan een onderneming zijn gekoppeld, waarbij voorzitterschappen dubbel tellen.
13 / 09 / 2011 LAATST BEWERKT 13 / 09 / 11 15:54

Onderzoek bevestigt: durfkapitaal motor voor innovatief ondernemerschap

Durfkapitaal is onmisbaar voor de ontwikkeling van innovatief ondernemerschap in Nederland. Dat blijkt uit een recente studie van Peter Roosenboom, professor Entrepreneurial Finance aan de RSM Erasmus University te Rotterdam.
27 / 07 / 2011 LAATST BEWERKT 27 / 07 / 11 14:50

De beker gaat naar...

Vrijdag 24 juni traden maar liefst 13 teams aan voor het NVP voetbaltoernooi. Bij AFC Amsterdam werden op 3 velden de poulewedstrijden gespeeld.
11 / 07 / 2011 LAATST BEWERKT 13 / 07 / 11 10:19

Meer investeringen in Nederlandse bedrijven

Meer investeringen in Nederlandse bedrijven; column Tjarda Molenaar in Financial Investigator 3/2011.

Participatiemaatschappijen hebben in 2010 weer flink geïnvesteerd in de Nederlandse economie. Dat blijkt uit het jaarlijks marktonderzoek “Ondernemend Vermogen” van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). Zo werd er in totaal voor 2 miljard euro eigen vermogen verstrekt aan Nederlandse ondernemingen.

30 / 06 / 2011 LAATST BEWERKT 01 / 07 / 11 13:46

Revolverend innovatiefonds aangekondigd

In het Regeerakkoord en de Bedrijfslevenbrief is de oprichting van een revolverend innovatiefonds aangekondigd: “Het kabinet zet een Innovatiefonds op waarmee succesvolle innovaties zich terugbetalen en middelen weer ter beschikking komen om nieuwe initiatieven te financieren.”
De NVP heeft aangedrongen op dit zogenaamde fund of funds. Het innovatiefonds betekent voor ondernemers dat ze beter in staat worden gesteld om te kunnen investeren in rendabele nieuwe (duurzame) producten, diensten en processen. Het innovatiefonds zal dit via twee mechanismen realiseren:
#
#

NVP (Geassocieerde) leden

  • Navitas Capital
  • BB Capital Investments
  • HPE Growth Capital
  • Plain Vanilla Investments BV
  • De Brauw Blackstone Westbroek
  • Atlas Fiscalisten N.V.
  • Aztec Financial Services (Netherlands) B.V.
  • StartGreen Capital
  • KNHM Participaties B.V.
  • Thuja Capital