Welke participatiemaatschappij ga ik benaderen?

Het kopen of verkopen van een bedrijf is geen dagelijks werk voor ondernemers en managers. De NVP raadt u daarom aan om in een vroeg stadium een corporate finance adviseur in de arm te nemen.
Deze adviseur neemt uw ondernemingsplan met u door en kan u een realistisch beeld geven van de waarde van de onderneming en de financieringsmogelijkheden. Daarnaast kan hij een rol spelen in de selectie van de juiste participatiemaatschappij. Kijk hier voor een overzicht van alle corporate finance adviseurs die bij de NVP zijn aangesloten.

Wilt u toch zelf een participatiemaatschappij zoeken die bij u past, dan kunt zoeken tussen de profielen van NVP-leden op deze website. U kunt selecteren aan de hand van diverse zoekcriteria.

Vanaf het moment dat u mondelinge of schriftelijke afspraken gaat maken, is het raadzaam u te laten adviseren door een gespecialiseerde advocaat of jurist. U moet er vanuit gaan dat de participatiemaatschappij met wie u in zee gaat zich ook op diverse gebieden laat adviseren: bij de due dilligence (accountants, diverse consultants) en de opstelling van contracten (advocaten, juristen en notarissen).

Alle leden van de NVP volgen de NVP-gedragscode